Mesajul cristalelor

Mesajul cristalelor - Ametistul





Istoric.
Cea mai frumoasa dintre varietatile de cuart, ametistul era cunoscut de egiptenii antici, de etrusci si romani. Mici camee de ametist au fost realizate in China Antica. In vechime, simbol al dragostei carnale, in Europa Evului Mediu denumit "piatra episcopala", se credea ca-l fereste pe posesor de vraji. Potrivit credintei, cei care beau din cupe de ametist nu se imbatau.
Astrologie:
Apara nativii din Pesti ,Capricorn si Berbec (babilonieni).
Chakra: Crestet.
Culoare: violet-deschis, pana la inchis.
Caracteristici:
Spre norocul nostru, ametistul este destul de raspandit in natura, deci usor de procurat. Culoarea lui merge de la purpuriu profund pana la aproape alb, cu o palida nuanta cromatica. In general, pretul lui creste cu cat este mai clar si mai inchis la culoare. Ametistele intens colorate, de obicei, se folosesc si ca pietre semipretioase, fiind fasonate si montate in diferite bijuterii. Se simt cel mai bine montate in aur.
Ametistul este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditatie. Intrucat culoarea lui este vibratia superioara a celui de-al treilea ochi, cristalul poate fi plasat direct pe aceasta zona (persoana stand culcata pe spate), pentru deschiderea starii de meditative. Persuasiunea fina a ametistului linisteste temporar gandurile lumesti care inunda de obicei constiinta, astfel incat mintea are posibilitatea de a experimenta linistea. Ametistul ghideaza constiinta in afara cailor gandurilor egocentriste, pe masura ce atrage mintea spre o intelegere mai profunda.
Deoarece ametistul initiaza intelepciunea si intelegerea superioara, el este foarte util pentru cei suferinzi in urma pierderii unei persoane foarte dragi. Prezenta sa aduce liniste, deoarece ne comunica subliminal ca nu exista moarte, ci doar tranzitie si schimbarea formelor. Ametistul  comunica direct cu sufletul si este ideal pentru a fi purtat.



Monocristalele de ametist sau florile de mina pot fi purtate in mana stanga in timpul meditatiei, pentru a se primi in corp energia lor. Aceasta va relaxa sistemul fizic, facand persoana respectiva mult mai receptiva fata de trairile din timpul meditatiei. Clusterele mari de ametist sunt deosebit de utile pentru a fi puse in locuri speciale de meditatie, urmand sa ne concentram asupra lor in timpul experientei.
Piatra extrem de puternica si protectoare, cu o vibratie spirituala inalta. Pazeste de atacul fizic, transmutand energia in dragoste. Calmant natural, ametistul blocheaza stresul geopatic si energiile din mediul inconjurator. Serenitatea sa favorizeaza starile superioare de constiinta si meditatie. In afara de efectele sale asupra spiritului, ametistul are puteri curative si purificatoare mari.
Acest cristal inlatura toate tipurile de blocaje si dependente. Utilizat la un nivel superior, ametistul deschide usa catre o alta realitate.
Foarte benefic in plan mental, calmant sau stimulant in functie de nevoi. In timpul meditatiei, ametistul alunga gandurile care distrag atentia, permitand atingerea linistii si a intelegerii profunde. In plan mental, va ajuta sa va adunati, sa va simtiti mai concentrati si stapani pe situatie, faciliteaza asimilarea ideilor noi, leaga cauza de efect.
Favorizeaza luarea deciziilor facand apel la bunul-simt si la intuitii spirituale, punandu-le apoi in practica. Imbunatateste memoria si intareste motivatia, permitandu-va sa va fixati obiective realiste. Va ajuta sa va amintiti si sa va intelegeti visele, facilitand si procesul de vizualizare.
Ametistul echilibreaza nivelul superior si cel inferior, promovand centrarea emotionala. Alunga mania, furia, frica si anxietatea. Piatra foarte spirituala, faciliteaza dragostea pentru divin, ajutandu-va sa va apropiati de adevarata natura a acestuia si sustine altruismul si inteligenta spirituala. Activeaza intuitia si fortifica inclinatiile psihice. Dormind cu un ametist, sunt facilitate calatoriile extracorporale si visele intuitive. Ametistul transforma energiile "joase" in energii cu frecvente mari, proprii lumii spirituale si eterice.
Ametistul se armonizeaza cu cuartul roz. Ele pot fi folosite impreuna in terapia cu cristale, ca bijuterii; se pot utiliza in meditatie, aducand o echilibrare calma a energiilor mentale si emotionale.
Efecte tamaduitoare:
Sprijina producerea de hormoni, echilibreaza sistemul endocrin si metabolismul. Fortifica organele de purificare si excretoare, precum si sistemul imunitar. Purificator excelent al sangelui, ametistul vindeca durerea si stresul fizic, emotional sau psihic si blocheaza stresul geopatic. Calmeaza durerile de cap, alunga tensiunea, vindeca echimozele, ranile si umflaturile, trateaza afectiunile auditive, pulmonare, respiratorii, ale pielii si celulelor, ale tractului digestiv. Benefic pentru intestine, reface flora intestinala, elimina parazitii si favorizeaza reabsorbtia apei. trateaza insomnia si este prielnic unui somn odihnitor.
In plan subtil, ametistul echilibreaza si uneste corpul fizic, mintal si emotional cu cel spiritual. Purifica aura, transforma energia negativa si stimuleaza chakrele gatului si coroana. Intareste vointa, echilibreaza metabolismul, folosit in tratarea nevralgiilor si insomniei; piatra se descarca in apa curgatoare, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare.
Pozitionare:
Purtati-l sau asezati-l acolo unde este nevoie, mai ales ca bijuterie. Aglomerarile si geodele sunt benefice pentru mediul inconjurator, iar cristalele izolate pentru vindecare. Varful dirijat catre subiect atrage energia; in sens invers o imprastie.
Purtat la gat sau inima ametistul are beneficii maxime. Contra insomniei sau a cosmarurilor, puneti-l sub perna.
Precautii:
Feriti-l de lumina! In lumina soarelui, ametistul isi pierde culoarea (mai ales cel de culoare mai deschisa).

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.