Purificarea karmei


Karma este acumulată în decursul mai multor încarnări. Ea reprezintă însumarea a tot ceea ce aţi săvârşit în vieţile anterioare. Conflictele sufleteşti nerezolvate pot crea blocaje energetice care ne afectează modul în care gândim, simţim şi ne comportăm. Dacă înfruntăm încercările şi ne debarasăm de gândirea negativă putem deveni o persoană mai bună. Blocajele vor fi dizolvate şi noi căi energetice se vor deschide. Pe măsură ce îndepărtaţi un blocaj treceţi printr-un proces de purificare care are loc la mai multe niveluri. Ori de câte ori renunţaţi la un obicei prost sau la o idee negativă, sufletul vostru începe să se detoxifice.

Uneori perioadele de purificare sunt de lungă durată, manifestând în fizic mult disconfort şi confuzie. Pot apărea stări asemănătoare gripei, manifestări ale unei crize de identitate. Atunci când vă schimbaţi anumite idei sau credinţe nu prea pozitive, aţi putea să vă pierdeţi mulţi prieteni sau cunoştinţe care nu se mai potrivesc cu noile voastre idei sau viziuni asupra vieţii. Multe schimbări pot apărea în viaţa voastră. Important este să trăiţi din plin şi să vă bucuraţi de toate ce le aveţi. Trebuie să vă curăţaţi faptele acolo unde este nevoie şi să restabiliţi integritatea în orice domeniu al vieţii în care aceasta a fost afectată. Trebuie să iertaţi pe cei care v-au rănit şi să puneţi capăt oricăror dispute.

Trăim pe acest Pământ ca să învăţăm şi să câştigăm experienţă. Toţi facem, în mod inevitabil, greşeli în timpul acestor procese de învăţare. E nevoie de curaj ca să ne privim greşelile. În cursul procesului de purificare ne vom confrunta cu alegerile noastre greşite, cu partea josnică din noi, dar numai aşa ne putem maturiza. Când ne îndreptăm greşelile ne restabilim integritatea şi devenim oameni întregi.

Suntem atraşi de oameni de care ne-am legat încă din vieţile trecute. Putem avea datorii faţă de ei sau suntem legaţi prin iubire. Rolurile pot fi schimbate pe parcursul timpului. Pot apărea şi lecţii dureroase care ne vor sili să ne maturizăm, să devenim mai puternici. Vor exista ciocniri karmice, interacţiuni cu oameni care au credinţe foarte diferite, dar acest lucru ne va lărgi viziunea asupra lumii. Pot apărea şi legături pozitive ce ne pot ajuta să evoluăm. Oameni la care te-ai aştepta foarte puţin te pot ajuta să treci la schimbare.

Încercăm în mod conştient sau inconştient să devenim perfecţi. Singurul lucru pe care îl putem controla este reacţia noastră faţă de evenimente, detaşarea faţă de ele, ajungerea la o anumită stăpânire de sine. Ceea ce putem face în raport cu orice eveniment, cu orice situaţie, este a ne distanţa, a observa evenimentul ca pe ceva exterior faţă de care să nu reacţionăm. Ne creăm astfel o atitudine impersonală cu privire la viaţă, o detaşare de evenimente, devenind astfel indiferenţi la o karmă bună sau rea.

Viaţa evolutivă este renunţarea treptată la tot ce este inferior în beneficiul a tot ce este superior , este călătoria către perfecţiune. Ne imaginăm adesea că, pe măsură ce fiinţa progresează, cu atât mai mult ea se eliberează de karma sa, însă nu acesta este adevărul. Omul aflat la acest nivel devine un discipol, un iniţiat, un servitor al lumii şi se încarcă cu o parte a karmei mondiale.

Cea mai bună metodă de a arde karma este servirea. Pe măsură ce servim atragem către noi energia. În măsura în care servim, manifestăm şi primim iubire. Aceasta întăreşte puterea personală, ajutându-ne să facem faţă propriei karme.

Cu cât este mai avansată spiritual o persoană, cu atât răspunderea sa este mai importantă şi, de asemenea, şi karma. Adevăraţii servitori ai omenirii sunt discipolii. Ei nu mai aparţin familiei lor, nici prietenilor, nici lor înşişi, ci aparţin lumii. Cu cât discipolul progresează mai mult, cu atât radiază mai mult. Lumina sa învăluie lumea din jur şi o ajută la trezire. Sunt discipoli şi iniţiaţi care nu ştiu că sunt discipoli şi iniţiaţi. Ei servesc. Indiferent de locul în care se află, ei realizează un program de întrajutorare.

Omenirea are nevoie de exemple, iar discipolii, prin munca lor plină de dăruire, devin reale exemple. Astfel ei îşi purifică karma, detaşaţi fiind, căci ei sunt interesaţi cel mai mult de binele altuia.

Programul de servire este accesibil fiecărui om atâta timp cât îşi doreşte. Pentru cel care doreşte să evolueze spiritual şi să-şi purifice karma, discipolatul prin servire ar putea să fie cea mai bună soluţie. Pentru asta, omul trebuie să dezvolte nenumărate calităţi şi virtuţi, să aibă o înaltă cunoaştere în arta de a servi. Este nevoie şi de multă perseverenţă.

Servirea ne transformă, are ca efect producerea unui miracol în noi. Sufletul ne împinge să servim, ne identificăm cu ceea ce servim, uităm de noi înşine şi astfel devenim mult mai sănătoşi şi mai puternici. Veritabila servire este de a fi la locul unde trebuie să fim şi să rămânem acolo. Acest lucru se poate întâmpla acasă sau în celălalt capăt al planetei dacă este nevoie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.