Superstitii sau taine ale astrologiei ?

Superstitie: credinta excesiva sau irationala in frica sau magie, idei fantastice. In disciplinele care tin de folclor superstitia denota o realitate supranaturala. In trecut si de ce nu, chiar si in zilele noastre oamenii se ghideaza uneori dupa superstitii. Acestea sunt asocierea unor evenimente cu altele. Cam acelasi lucru pe care l-au facut primii “cititori in stele” cand au asociat miscarea planetelor cu evenimentele din viata de zi cu zi. Cu totii ne-am intrebat de unde vin aceste superstitii si care este baza lor reala. Sa vedem cum se regasesc aceste superstitii in astrologie si daca se poate face o asociere intre ceea ce reprezinta ele, aspectul astrologic si interpretarea sa.

Se spune ca daca iti ard obrajii inseamna ca cineva vorbeste despre tine. Din punct de vedere astrologic a-ti arde obrajii se defineste ca un aspect negativ intre Marte si Mercur (care poate duce la o iritare in zona fetei) sau Marte natal si Marte de tranzit (o crestere a tensiunii, accelerare a circulatiei in zona fetei care duce la inrosirea obrajilor). Primul aspect are urmatoarea interpretare: dispute, certuri, neintelegeri, discutii cu tenta agresiva in timp ce al doilea semnifica posibilitatea de a avea parte de gelozii si rivalitati.

Daca te mananca (Mercur) urechea dreapta (reprezentata de Saturn) cineva te vorbeste de bine. O conjunctie intre Mercur si Saturn poate insemna discutii despre responsabilitate, despre seriozitate, disciplina. Cu alte cuvinte ceilalti te privesc ca pe o persoana respectabila deci se poate sa “te vorbeasca de bine”. Daca te mananca (Mercur) urechea stanga (Marte) inseamna ca cineva te vorbeste de rau. Mercur reprezinta comunicarea si vorbele iar marte agresivitate, iar in cazul conjunctiei poate urma o perioada de iritare si irascibilitate. Deci se poate sa ai parte de critica si discutii agresive cu ceialalti. In concluzie cineva “te poate vorbi de rau”.

Daca te mananca (Mercur) nasul (Pluto) poate insemna cearta sau suparare. Conjunctia intre Mercur de tranzit si Pluto natal poate aduce lupte mentale, incercarea de a ti se impune ceva, tendinta de control si o situatie de criza legata de comunicare. Deci: suparare sau cearta.

Daca ti se zabte ochiul drept (Soare conjunct cu Marte) inseamna ca va urma un eveniment pozitiv. Aspectul astrologic se defineste ca initiative, incredere si hotarare. Daca ti se zabte ochiul stang (Luna conjuncta cu Marte) inseamna ca urmeaza un eveniment negativ. Astrologic aspectul semnaleaza o perioada de dezacord domestic si emotional.

Daca te mananca palma stanga (asociata de Manilius cu Venus) inseamna ca primesti bani. Venus conjunct cu Mercur poate insemna si o activitate comerciala profitabila. Daca te mananca palma dreapta (asociata de Manilius cu Luna) inseamna ca dai bani. Luna conjuncta cu Mercur poate insemna si o schimbare in scena domestica sau a securitatii, o instabilitate si neliniste si extrapolind cheltuieli bazate pe ratiuni emotionale.

Daca scapi sarea (Luna) se spune ca va urma o cearta. A scapa sarea poate fi un eveniment Martian daca se sparge solnita deci putem avea un aspect negativ Luna – Marte sau poate fi un gest de neindemanare si in cazul acesta este un aspect negativ Luna – Mercur. Ambele se definesc ca neintelegeri, dezacord emotional si posibil conflict la acest nivel.

Se spune ca daca vezi prima floare a primaverii intr-o zi de:
Luni – noroc,
Marti – asteptarile tale vor fi incununate de succes,
Miercuri – casatorie,
Joi – mici castiguri banesti,
Vineri – sanatate,
Sambata – ghinion,
Duminica – mult noroc pentru saptamanile viitoare.


Prima floare a primaverii poate semnifica ascendentul pentru anul respectiv iar Luni este ziua Lunii si aduce popularitate, Marti este ziua guvernata de Marte deci inseamna initiative, noi inceputuri, ambitie, Miercuri este guvernata de Mercur ceea ce inseamna printre altele acte si inscrisuri, Joi este guvernata de Jupiter care reprezinta bunastare si beneficii materiale, Vineri este guvernata de Venus care semnifica bunadispozitie si ca si guvernator al Taurului o rezistenta crescuta, sambata este guvernata de Saturn care inseamna restrictii si limitari iar duminica este ziua Soarelui care reprezinta individul in sine, personalitatea si vitalitatea.

Si tot asa ….exemplele pot continua. Unii le numesc “superstitii” , “intelepciune populara” dar la o cautare atenta a sensurilor planetelor , adaugand ( nu in ultimul rand! ) acel “ quelque chose” care face diferenta intre astrologul de rand si cel menit putem descoperi cu adevarat arta astrologiei .

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.