Exerciţii care ne transformă

Exerciţii care ne transformă (1)


Amintirea de sine

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta oamenii este uitarea de sine. Foarte uşor uităm ceea ce suntem şi ajungem să ne confundăm cu funcţia pe care o avem sau cu rolul pe care îl jucăm într-un eveniment sau altul. Poţi să joci fotbal cu prietenii şi pentru că trebuie să joci rolul unui adversar în timpul meciului, ajungi chiar să te confunzi cu un adversar şi să-i jigneşti. Acesta este doar un exemplu nevinovat. Uitarea de sine este o problemă foarte profundă care se constituie şi în cauza multor complicaţii prin care ajungem să trecem de-a lungul vieţii. Astfel, un exerciţiu care să ne ajute să conştientizăm că suntem aici şi acum ,se dovedeşte a fi necesar.

Atat timp cat suntem în starea de veghe este necesar să ne amintim periodic, să spunem din oră în oră, să facem un lucru care să ne centreze în noi, care să ne ajute să fim mai conştienţi de ceea ce facem şi de ceea ce suntem. „Lucrul” pe care trebuie să-l facem periodic poate fi diversificat. Dacă cineva are ca scop o mai bună comuniune cu Dumnezeu, atunci el poate să rostească în gand o rugăciune scurtă la fiecare oră, de exemplu: „Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, te implor cu umilinţă şi dragoste miluieşte-mă”.

Dacă nu sînteţi o fire prea religioasă atunci formulaţi o frază care să vă ajute să vă împliniţi cel mai important obiectiv pe care îl urmăriţi momentan. De exemplu, „Eu, ……., am deplină încredere în reuşita acestui proiect. Totul merge cat se poate de bine”. Ceea ce contează cu adevărat la acest exerciţiu este să reuşim să ne aducem aminte şi să rămanem centraţi în noi la fiecare oră. Veţi vedea la început cat de rar ne amintim de noi şi cat de uşor ne lăsăm prinşi în fluxul evenimentelor exterioare.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.