Intre stiinta si intuitie


Europenii importau cantitaÅ£i imense de sare din Dacia, deÅŸi aveau ÅŸi ei exploatări. De ce ? Sarea lor era fără iod ! Fără iod in alimentaÅ£ie e jale! “Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii. Mesajul e mai actual ca niciodată , si nu e singura poveste de acest fel de pe Pământ .  

Excesul de sare, zahăr ÅŸi grăsimi, dăunează grav sănătăţii ! « Ä‚sta » avertisment medical! Nu Petre Ispirescu!
Să luăm cuvânt cu cuvânt . Exces, sare, zahăr…Ce înseamnă exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală ? ÃŽntre corpul unui copil de 20 de kilograme ÅŸi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunÅ£i exces, sau să recomanzi doar 2,4 sau 6 g de sare pe zi…

ÃŽntre cel de la munte care bea apă puternic magnetizată ÅŸi aproape pură ÅŸi cel de la ÅŸes care primeÅŸte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanÅ£ele . Åži de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său . Åži nici nu avem aceeaÅŸi grupa sanguină ! Åži diferă ÅŸi RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange . Unii au predominant Cuprul*(-) alÅ£ii –cei mai multi- Fierul (+) .

Sarea! Orice reacÅ£ie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaÅ£ional către creier !!! Hmm ! IntuiÅ£ia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă ÅŸi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr ÅŸi grăsimi dăunează grav sănătaÅ£ii. Dar excesul de alcool tutun ÅŸi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize ÅŸi taxe. La nivel mondial! Åži e bine să ai multe legume în sistem . Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi .

Amintiti-va ! : Ce face medicul prima data in spital? Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaÅ£ionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. AmorÅ£eÅŸte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacÅ£iona imediat la chimicalele administrate. Ar declanÅŸa alergii!

Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii , vorbim aici de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei . Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala . Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adică a evoluÅ£iei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale . Åži evoluÅ£ia dv. Genetică. 

Grăsimile ?! Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.

ÃŽn trecut, cineva cu un regim alimentar ce conÅ£inea 300mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497). Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200 ! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », ÅŸi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc ! …

…ÃŽntre « ÅŸtiinÅ£a » unora ÅŸi intuiÅ£ia lui strămoÅŸească, ciobanul român a ales IntuiÅ£ia ! Tot cu slană, pită ÅŸi pălincă trăieÅŸte ! Cum aÅ£i vrea sa-ÅŸi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urÅŸii? Åži cu cojocul de 40 de kilograme?

Articol de Dumitru Dan

Un comentariu:

Un produs Blogger.