Locul sufletului


Problema misterioasã legatã de al treilea ochi a fost dezbãtutã de mistici de-a lungul timpului si s-a considerat a fi sursa celei mai înalte viziuni interioare.  Ati fi surprinsi sã învãtati cã de fapt al treilea ochi existã cu adevãrat si este reprezentat de o glandã micã din creier - glanda pinealã. Aceasta este localizatã în exact centrul geometric al creierului. ÃŽn mod interesant, se poate face corelarea cu locatia exactã a Marii Piramide antice, care este amplasatã în centrul planetei noastre fizice. Glanda pinealã este de mãrimea unei boabe de mazãre si este amplasatã într-o cavitate micã în spatele si deasupra glandei pitulare. Este situatã chiar în spatele ochilor si este legatã de al treilea ventricul al creierului.

Glanda pinealã prezintã multe caracteristici ale ochiului exterior, incluzând lentilele. Aceastã glandã conþine o hartã completã a câmpului vizual al ochiului. Este activatã de luminã si controleazã variatiile bioritmului natural al organismului. Mai  functioneazã într-o armonie directã si cu hipotalamusul – ce coordoneazã reactiile legate de sete, foame, sexualitate, ceasul biologic si procesul de îmbãtrânire. Sa nu uitam ca in stare de relaxare secretã melatoninã si de asemenea, rãspunde la energia electromagneticã iar la o anumitã frecventã a undelor cerebrale (cum ar fi undele Theta), simtul granitei ego-ului deseori dispare. Constiinta noastrã este în acel moment mai putin preocupatã de starea fizicã si potrivit multor traditii vechi, acest lucru se întâmplã în momentul în care al treilea ochi începe sã manifeste puteri speciale.

Adevãrata functie a acestei glande misterioase a fost îndelung contemplatã de cãtre filosofi si adepti spirituali. Vechii greci credeau cã, glanda pinealã reprezenta legãtura noastrã la „Realitatea Gândului”. Marele filosof Descartes a numit-o „Locul sufletului”.

Credinte vechi legate de glanda pinealã

Multe traditii native, practici mistice vechi si scoli ale misterelor, amintesc de abilitatea de a fi constienti de câmpurile energetice la nivele mai înalte. Acest nivel de constientizare este diferit de nivelul nostru normal de constientizare, care tinde cel mai adesea sã fie centrat pe propria noastrã identitate. Cu toate cã prezenta glandei pineale nu a fost confirmatã decât recent, traditiile mistice si scolile esoterice au simtit mult timp faptul cã aceastã portiune din creier este conectatã cu realitãtile alternative si cu nivele mai înalte de constiintã. Potrivit traditiilor vechi, când glanda pinealã „se trezeste”, apare o presiune la baza creierului. Când aceasta este activatã, se crede cã devine o linie directã spre stãri mai înaltã de constiinþã. ÃŽn mod interesant, oasele din cutia cranianã, aflate imediat în fata celui de-al treilea ochi, au tendinta de a deveni mai subþiri la persoanele care practicã meditatia de mai mult timp

Cum sã vã dezvoltati glanda pinealã

Primul pas pentru cresterea sensibilitãtii celui de-al treilea ochi este relaxarea fizicã. Vechile scoli mistice procedau la dezvoltarea glandei pineale la studenti, prin distragerea atentiei de la simturile fizice. Apoi erau directionati sã se concentreze mental asupra unui punct  din mijlocul fruntii. Aceastã procedurã nu se foloseste propriu-zis de muschii ochilor si este mai degrabã o concentrare „internã”.

ÃŽn ceea ce priveste instruirea undelor cerebrale, acesta era initiatã prin stabilirea unei stãri bune de relaxare în Alpha, urmatã de cufundarea stãrii de constiintã în Theta si retragerea concentrãrii de la stimulii exteriori. Apoi se vizualizeazã foarte intens esenta energiei proprii – bazatã pe evadarea din corp printr-o usã de la baza creierului. ÃŽn momentul în care ajungeti în aceastã fazã, este posibil sã aparã chiar un sunet, în zona glandei pineale.

Exercitiile de vizualizare reprezintã primul pas în vederea directionãrii energiei în sistemul nostru interior, pentru activarea celui de-al treilea ochi. Un câmp magnetic este creat în jurul glandei pineale, prin concentrarea atentiei la mijlocul distantei dintre glanda pinealã si cea pitularã. Imaginatia creativã vizualizeazã un anumit lucru, iar energia gândului conferã viatã si directie acelei forme.
  

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.