Misterul navetei spatiale NASA - Pioneer 10

O forta misterioasa din spatiu incetineste drumul de intoarcere a navetei spatiale Pioneer 10. Oamenii de stiinta sunt uimiti de acest fenomen misterios, care împiedica naveta spatiala NASA sa se deplaseze spre casa si o face sa se departeze de spaţiul cosmic. Descrisa ca o forţă care sfidează toate legile naturii, cercetatorii spun ca legile gravitaţiei ar putea fi schimbate in conditiile date.

Sfidând toate teoriile anterior cunoscute despre univers, enigmatica forţa care împinge nava spatiala departe de spatiul cosmic intr-un mod neagresiv, a fost descoperita anul trecut(2009), cand Pioneer 10 a fost oprit în drumul său de acest fenomen necunoscut. Omul de ştiinţă egiptean Al-Farouk Baaz, care a lucrat cu NASA şi care este în prezent profesor şi director de cercetare al Centrului pentru Teledetectie la Universitatea din Boston, a spus că această forţă ar putea fi un fenomen cu totul nou, care nu intră sub incidenţa forţelor familiare in spatiul cosmic cum ar fi gravitatia sau puterea electromagnetica.

Baaz a explicat că oamenii de stiinta NASA au inceput sa observe fenomenul când Pioneer 10, care circulă cu peste un milion de kilometri pe zi, a început sa-si încetineasca viteza într-o zonă unde nu ar trebui să intampine niciun obstacol. “Pioneer 10 a părăsit sistemul solar ÅŸi a început călătoria într-un spaÅ£iu în care nu există planete care să-l atragă spre orbitele lor. Desemenea, nu există radiatie solare, deoarece este departe de soare.”

Pioneer 10 este prima navetă spatiala care a fotografiat Jupiter de aproape, pe langa care a trecut in 1973. În 1978, naveta si-a continuat drumul spre Pluto şi a atins-o în 1983, apoi a plecat spre regiunea numita Centura de Asteroizi, care este ocupată de mai multe planete minore de forme neregulate şi unde nu a intampinat niciun obstacol.

Ulterior, Pioneer 10 a părăsit sistemul solar ducand cu sine placutele cu desenele unui barbat si o femeie, amplasate pe antena navetei, cu scopul de a familiariza orice fiinte extraterestre cu care s-ar putea întâlni, cu locuitorii planetei Pământ.

Pentru ca totul sa fie un mister desavarsit, Pioneer 10 care este în prezent la 11 miliarde km de Pamant, isi face drum spre casa inaintand cu doar 25 centimetri în fiecare zi. Faptul cel mai frapant dezvaluit de Baaz este că in aceste conditii, Pioneer 10 va avea  nevoie de miliarde de ani pentru a reveni daca viteza de calatorie va ramane la aceleasi valori. “ Daca viteza nu va creste , sau daca Pioneer 10 nu va trece pe langa o planeta sau stea care sa o atraga pe orbita ei, naveta ar putea ramane in aceasta pozitie pentru totdeauna”.  



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.