Obsidianul negru , piatra maestru-invatator


Obsidianul negru este unul dintre cei mai importanţi învăţători dintre toate pietrele. El este asociat cu prima chakră. Acest centru energetic este resortul pământului, fizicului, al supravieţuirii şi, uneori, al satisfacerii personale, egotice. Obsidianul negru acţionează ca un magnet care atrage în corpul fizic forţele spiritului, pentru ca aceasta să fie guvernat de către voinţa conştientă şi pentru a fi folosit adecvat în acţiunile fizice. Când aceste forţe sunt bine ancorate în lumea formelor este posibil să se schimbe chiar calitatea vieţii pe Pământ prin infuzarea planului material cu cât mai multă forţă a luminii. Când obsidianul negru este aşezat în centrul chakrei de bază, el atrage energiile fine ale celei mai înalte chakre în centrii primari, pentru a fi folosite în scopul purificării, rafinării şi eliminării treptate a egoului.

Guvernat de către planeta Pluton, scopul obsidianului negru este acela de a purta mintea prin zonele întunecate ale subconÅŸtientului pentru a-i stabili identitatea în supraconÅŸtiinţă. Fiind un învăţător plutonian, obsidianul negru nu se alimentează din ego, în schimb adeseori în mod direct ÅŸi fără tact el ne arată unde este egoul ÅŸi ce trebuie făcut ÅŸi schimbat pentru a avansa ÅŸi a face următorul pas evolutiv. Obsidianul acÅ£ionează ca o oglindă care reflectă defectele propriei naturi ÅŸi amplifică temerile, nesiguranÅ£ele, ÅŸi atitudinile egocentriste care înăbuşă calităţile superioare ale sufletului. El mai poate fi numit „oÅŸteanul adevărului", care ucide iluzia pentru a da naÅŸtere viziunii Erei Vărsătorului.

Obsidianul negru este un maestru-învăţător ce a venit printre noi pentru a ne învăţa ce este culoarea neagră. Negrul, reprezentând densitatea, întunecimea şi necunoscutul, este polul opus culorii albe, care este ceea ce se vede, strălucirea şi cunoscutul, fiecare dintre aceste expresii este exact opusul celeilalte şi deoarece sunt intim legate, una nu poate exista fără cealaltă. Fiecare dintre aceste culori conţine în ea toate celelalte culori; atât negrul cât şi albul, în mod potenţial, au acelaşi grad de lumină. Cu negrul la un capăt al spectrului şi cu albul la celălalt capăt, întreaga panoramă a culorilor poate intra în existenţă, exprimând multiplele forme de existenţă a fiecăreia dintre aceste culori.

Ocrotită de către braţele albului şi negrului, ale zilei şi nopţii, ale luminii şi întunericului, viaţa pe pământ a fost concepută, s-a născut, a crescut şi acum este gata să înţeleagă că aparenta opoziţie a polilor în realitate nu există. Concepţiile de bine şi rău nu sunt de fapt decât un truc jucat simţurilor, atunci când aceste culori sunt percepute ca fiind separate.

Pe măsură ce sufletul uman a evoluat şi a simţit puterea universului curgându- i prin vene, a avut tendinţa de a pretinde acea putere pentru el însuşi. Căutând doar satisfacţii personale, egoiste, a învăţat să îşi canalizeze această forţă cosmică într-un fel care nu a servit decât micului său ego în loc să servească forţa însăşi. Când acest lucru se întâmplă, lumina continuta în interiorul negrului s-a întors în interiorul ei însăşi şi cele mai joase aspecte ale naturii umane au putut să apară. Magia neagră este tocmai acest fel de folosire grosieră a puterii, care se va manifesta în influenţe satanice şi energii demoniace. Dar chiar şi acest fel de a opera şi abuza de putere este una din cele mai mari lecţii pe care universul trebuie să ne înveţe.

Teoria găurii negre există în diferite aspecte ale creaţiei, de la uman la cosmic. Acest fenomen natural ia naştere atunci când lumina este consumată în mod egotic şi reîntoarsă în ea însăşi distrugând toate celelalte obiecte care o înconjoară, deoarece acestea sunt atrase în interiorul găurii negre de către o forţă gravitaţională puternică şi din ce în ce mai mare. În timp ce lumina este absorbită în totalitate, golul se dezvoltă mai adânc şi mai larg până la un anumit punct în care, în sfârşit, sufletul sau stelele încep să renască pe măsură ce ajung să cunoască faptul că lumina trebuie să fie împărţită şi deţinută în mod egal de către toţi.

O dată ce acest lucru a fost învăţat, toată lumina care a fost consumată de către gaura neagră explodează în interiorul celeilalte laturi a realităţii, iar gaura albă va apărea acum ca o manifestare strălucitoare a unei lecţii bine învăţate. Fiecare dintre noi, într-un moment sau altul, trebuie să trecem prin procesul de autodistrugere a găurii negre şi să învăţăm cum să folosim în mod adecvat lumina şi energia. Pe măsură ce masa de locuitori ai planetei învaţă această lecţie, Pământul va renaşte ca un întreg şi puterea Vărsătorului va înflori.

Obsidianul negru ne învaţă că gaura neagră din interiorul fiecăruia dintre noi reprezintă lipsa identificării cu sursa luminii ÅŸi că întunericul, frica ÅŸi egoismul sunt cei care ne conduc la autodistrugere. Obsidianul negru va aduce lumină în interiorul acestei frici ancestrale ÅŸi va dovedi că ea nu este decât iluzie ÅŸi neînÅ£elegerea adevărului. Caracteristica obsidianului negru este marea lui abilitate de a conÅ£ine ÅŸi reflecta mari grade de lumină. Spre deosebire de alte pietre negre, care tind să absoarbă lumina, obsidianul negru atrage ÅŸi reflectă lumina, conservând ÅŸi reÅ£inând forÅ£a dinamică a acesteia. Obsidianul demonstrează prin exemplul său cum trebuie să fie folosită în mod adecvat ÅŸi cu veneraÅ£ie forÅ£a luminii. Procedând astfel, el participă la transformarea conÅŸtiinÅ£ei umane pentru a o face capabilă să folosească  energia cosmică spre a deschide uÅŸile unor posibilităţi viitoare, de neimaginat încă.

Negrul este una dintre cele mai înalte culori purtate de către iniţiaţii avansaţi în misterele şcolilor secrete. El simbolizează, la fel ca obsidianul negru, stăpânirea planului fizic. în artele marţiale, centura neagră este ultima realizare atinsă şi reprezintă abilitatea de a îngloba în corpul fizic în mod adecvat şi spontan energia CHI (forţa vieţii).

Fragment din cartea “Lumina cristalelor” - K. Raphaell

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.