Karma si destinul individual


Puterea de intelegere si actiune sau gradul mai mare sau mai mic de ignoranta depind de propria noastra KARMA (sau altfel spus de ceea ce numim destin). De propria noastra KARMA depinde intr-o foarte mare masura constiinta individuala si modul predominant de oglindire a realitatii care ne caracterizeaza.

De constiinta depind numele si forma,

De nume si forma depind organele simturilor,

De cele sase organe ale simturilor ( mentalul este cel al 6-lea organ de simt) depinde contactul,

De contact depinde senzatia,

De senzatie depinde dorinta,

De dorinta depinde atasamentul,

De atasament depinde existenta,

De existenta depinde nasterea,

De nastere depind: batranetea, moartea, tristetea, inlantuirile, lamentarile, mizeria, moartea, durerile, regretul, disperarea, Astfel, datorita legaturilor ce exista intre ele, agregatele suferintei decurg unul din altul..

Iata deci ca in varful acestei derulari a inlantuirilor karmice, se  plaseaza puterea de intelegere. In astrologie, puterea de intelegere este indicata de Jupiter, fiind evident faptul ca un anumit nivel de intelegere conditioneaza un anumit grad de elevare a actiunilor umane.

In functie de karma proprie, fiecare avem un nivel mai mic sau mai mare de intelegere. Dincolo de Jupiter se afla insa Saturn, planeta intelepciunii. Abia dupa ce intelepciunea este bine fixata intr-o fiinta, ea are acces la energia planetelor transsaturniene, in mod real devenind acel “ intelept ce domina astrele” (adica isi ridica posibilitatile propriei fiinte la dimensiuni macroscopice).

- va urma -




Niciun comentariu:

Un produs Blogger.