Previziuni feng shui 2011



Anul iepurelui, 2011, este simbolizat în Calendarul Hsia ( calendarul chinezesc)prin două elemente – metal peste lemn. Conform ciclului naÅŸterii ÅŸi distrugerii, care guvernează relaÅ£iile dintre elemente, metalul este distrugătorul lemnului, deci ele se află în ciclul distrugerii ÅŸi au o relaÅ£ie de conflict. Acest aspect s-a regăsit ÅŸi în anul Tigrului 2010, cu metal peste pământ. Singura diferenţă este că 2011 va fi metal yin, nu metal yang. Din păcate aceasta înseamnă ÅŸi că anul 2011 va aduce mai multe conflicte internaÅ£ionale.

Atmosfera din 2011 va fi mai armonioasă la suprafaţă, dar cu dizarmonii, tensiuni ÅŸi atacuri surpriză. Acest element se asociază întotdeauna cu asasinatele, intrigile secrete ÅŸi agendele ascunse. Iepurele este de asemenea lemn tânăr, asociat cu oasele spatelui ÅŸi gâtului din corp. Imaginea globală este a unui pumnal înfipt în spate – adică a înjunghierii pe la spate, a asasinatului ÅŸi a intrigilor secrete. Ca atare, cel mai sugestiv simbol pentru anul acesta este asasinatul cu un pumnal.

Se anticipeaza că această relaţie dintre elemente va aduce un an de conflicte şi dizarmonii în relaţiile internaţionale, fiind un an al atacurilor şi al intrigilor teroriste. Metalul yin pare a fi mai paşnic şi mai moderat, dar în realitate este mai drastic şi mai dur decât metalul yang. Ca atare, există mai multe riscuri de atacuri teroriste şi de ciocniri mai aprige şi ar putea apărea mai multe distrugeri şi daune generate de atacuri surpriză şi viclenie. Este necesar ca toţi liderii mondiali să fie alerţi şi precauţi.

Calendarul chinezesc se bazează pe cicluri de 60 de ani. Asta înseamnă că am experimentat acelaÅŸi an de metal yin pe Iepure în 1951. Acesta a fost anul în care Războiul din Coreea era în faza cea mai acută a conflictului cu China ÅŸi în care Coreea de Nord a cucerit Seulul în luna ianuarie, apoi trupele UN au recucerit capitala în martie. De asemenea lumea a continuat competiÅ£ia pentru crearea bombei atomice, prin numeroase teste. Iar în iulie Regele Abdullah I al Iordaniei a fost asasinat de un palestinian în Ierusalim…

De fapt elementele metal pe lemn sunt adeseori asociate cu războaiele în decursul istoriei: data la care a izbucnit războiul din Coreea, în care trupele Nord-coreene au invadat Coreea de Sud a fost 25/6/1950, zi de metal yin pe Iepure. O altă bătălie celebră a fost războiul lui Napoleon de la Austerlitz, la data de 2/12/1805, o altă zi de metal yin pe Iepure, aceleaşi elemente ca în anul 2011.

Iepurele aparţine elementului lemn yin şi reprezintă mijlocul primăverii, când plantele şi copacii prosperă, reprezintă tinereţea, mişcarea şi activităţile, astfel anul 2011 va fi un an energic, cu noi mişcări ale tinerilor şi cu cereri tot mai numeroase din partea lor pentru reforme şi schimbări în politică şi în orânduirea socială.

- va urma - 

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.