Roata secreta a vietii (2)




Prima NIDANA - se apropie până la identitate de Zodia Berbecului; este reprezentată simbolic sub forma unei femei bătrâne şi oarbe care semnifică ignoranţa, voinţa inconştientă, care la începutul fiecărui ciclu zodiacal face ca sufletul să se reîncarneze.

A doua NIDANA – corespunde zodiei Taurului;  este simbolizată de un olar ce modelează argila si  reprezintă ataÅŸamentul faţă de materie ÅŸi viaÅ£a fizică.

A treia NIDANA – corespunde zodiei Gemenilor;  este reprezentată în mod simbolic printr-o maimuţă care urcă cu agilitate ÅŸi uÅŸurinţă într-un copac. Semnifică ÅŸi evocă curiozitatea vie faţă de lume, vivacitatea ÅŸi instabilitatea generală caracteristica Gemenilor.

A patra NIDANA  - prezintă imaginea simbolică a unei corăbii pe care se află un om sau o familie. Semnifică ÅŸi corespunde dorinÅ£ei intense de afirmare de sine, înclinaÅ£iei, foarte puternice în acest caz, către autonomie ÅŸi libertate, ce ia naÅŸtere ÅŸi se amplifică odată cu încarnarea sufletului în semnul zodiacal al Racului .

A cincea NIDANA - este în mod semnificativ reprezentată printr-o casă compet goală sau printr-o mască umană, care este un mod de a simboliza aparenţele efemere şi iluzorii, pe care le urmăreşte cel vanitos şi foarte ambiţios. Această etapă, care este marcată de exteriorizarea preponderentă simţurilor, corespunde totodată sufletelor reîncarnate în constelaţia zodiacală a Leului.

A ÅŸasea NIDANA -  este în mod simbolic ilustrată printr-un cuplu amoros, intim unit sau printr-un plugar aflat în spatele plugului. Această reprezentare semnifică dorinÅ£a intensă de realizare concretă ÅŸi starea de fecundare, simbolizate de ConstelaÅ£ia Fecioarei.

A şaptea NIDANA - are ca imagine semnificativă un cap cu figură umană al cărui ochi este străbătut de o săgeată. Acest simbol indică atât deziluziile crude şi multiple ce apar în dragoste cât şi nevoia intensă de tandreţe pe care le resimt atât de bine nativii încarnaţi în Zodia Balanţei.

A opta NIDANA - este simbolic reprezentată de un om care se îmbată criţă, în timp ce o femeie frumoasă îi ţine carafa cu vin. Această imagine semnifică aici cercul vicios al plăcerii care înrobeşte şi care înlănţuie fiinţa umană în roata reîncarnărilor, specifice karmei nativilor din Constelaţia Scorpionului.

A noua NIDANA - este simbolizată printr-un om care culege fructe pe care le pune într-un coş. Această reprezentare semnifică aspiraţia constantă către bunurile materiale şi ataşamentul excesiv faţă de recompensele vieţii, care este caracteristică celor născuţi în Zodia Săgetătorului
A zecea NIDANA - reprezintă imaginea simbolică a unei femei insarcinate ÅŸi frumoasa , simbol al armoniei ÅŸi plenitudinii vieÅ£ii materiale ÅŸi spirituale dobândite prin muncă tenace ÅŸi plină de răbdare ÅŸi  este specifică celor născuÅ£i în semnul Capricornului.

A unsprezecea NIDANA - simbolizată printr-un copil care tocmai se naÅŸte .  Această imagine semnifică starea profundă de detaÅŸare la care sufletul a ajuns înainte de a renaÅŸte pentru ultima dată în scopul de a-ÅŸi anula întreaga KARMA fizică (materială). Această stare intensă ÅŸi profundă de aspiraÅ£ie elevată corespunde celor încarnaÅ£i în Zodia Vărsătorului.

A douăsprezecea NIDANA  - prezintă imaginea simbolică a unui sicriu însoÅ£it de un numeros cortegiu funerar. Se semnifică astfel, faptul că sufletul încarnat a ajuns să-ÅŸi taie pentru totdeauna toate lanÅ£urile ÅŸi toate ataÅŸamentele care îl întemniÅ£au ÅŸi acum poate, în sfârÅŸit, să se unească liber cu Divinul, fără a mai fi constrâns să se reîncarneze DACÄ‚ NU VREA (prin propria sa voinţă să o facă), în lumea fizică. Corespondent zodiei Pestilor



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.