Dimensiunile Universului



Cosmologia modernă consideră Universul nostru drept gazdă a mai multor lumi, fiecare având caracteristici proprii, o stare proprie a materiei şi a timpului. Noi locuim în spaţiul tridimensional cu coordonatele: înălţime, lăţime, lungime, iar funcţia timpului este sensibilă la orice mişcare mecanică sau biologică. Dar, în lumea noastră materială există fenomene mult mai subtile, care primesc în următoarele dimensiuni caracteristicile timpului. Dezvoltarea voinţei, intelectului, intuiţiei, dragostei, sunt coordonatele spaţiilor cu patru,cinci, şase şi şapte dimensiuni.

Universul nostru este străbătut de cea mai subtilă substanţă, despre care se aminteÅŸte în multe filozofii cosmogonice ale antichităţii  - Absolutul, care are un număr infinit de dimensiuni. Trecutul, prezentul,viitorul sunt unite în Absolut, ÃŽn afară de Universul nostru, în Absolut există ÅŸi alte universuri, dar cunoaÅŸterea lor este încă greu accesibilă chiar ÅŸi pentru civilizaÅ£ii mai avansate de pe alte planete.

Universul nostru uneşte treisprezece lumi, şapte lumi principale, cinci lumi intermediare şi o lume opusă, lumea forţelor "întunecate".

Absolutul Prima lume, tridimensională, ne este bine cunoscută. Materia şi energia corespund oscilaţiilor undelor de culoare roşie şi sunt în armonie cu vibraţiile sunetului"do"din prima octavă.

A doua lume, eterică, nu are fiinţe vii. Energia corespunde oscilaţiilor undelor culorii portocalii şi notei "re". Energia acestei lumi se consumă pentru mişcarea fiinţelor vii de pe pământ.

A treia lume este cea astrală. Materia este câmpul gravitaţional al Lunii. Energia şi materia corespund oscilaţiilor undelor de culoare galbenă şi notei "mi".

A patra lume -  (spaÅ£iul cvadridimensional) - este cea mentală. Materia este câmpul gravitaÅ£ional al planetelor sistemului Solar. Energia ÅŸi materia corespund oscilaÅ£iilor undelor de culoare verde ÅŸi notei "fa".

A cincea lume  - (spaÅ£iul pentadimensional) —este lumea karmică. Materia este câmpul gravitaÅ£ional al Soarelui. Materia ÅŸi energia corespund oscilaÅ£iilor undelor de culoare bleu ÅŸi notei "sol".

A ÅŸasea lume  -  (spaÅ£iul hexadimensional) — este lumea intuitivă. Materia este câmpul gravitaÅ£ional al galaxiei noastre ÅŸi corespunde oscilaÅ£iilor undelor de culoare albastră ÅŸi notei "la".

A ÅŸaptea lume  - (spaÅ£iul septidimensional) — este Nirvana (lumea iubirii).Materia este câmpui gravitaÅ£ional al Universului ÅŸi corespundeculorii violet ÅŸi notei "si".

Există ÅŸi reflectarea în oglindă a Nirvanei — a treisprezecea lume. Sentimentul opus iubirii, care duce la creaÅ£ie — sentimentul urii, care duce la distrugere. Materia ÅŸi energia lumii a treisprezecea corespund undelor de culoare maron, nota lipseÅŸte. ÃŽn religia hindusă se numeÅŸte lumea lui Shiva, în creÅŸtinism — lumea lui Lucifer. Această lume este răspândită în întregul Univers, dar planeta de bază a lumii a treisprezecea se considera Pământul, care devine astfel centrul luptei universale.  Poate că, tocmai din această cauză, pe Pământ sunt condiÅ£ii minunate atât pentru dezvoltare rapidă, cât ÅŸi pentru degradare la fel de rapidă.

Fiecare din cele treisprezece lumi are aceeaÅŸi importanţă pentru Absolut. Această dependenţă cosmică este exprimată în pictură: contopirea principalelor culori creează o culoare unică, globală — alb sau negru. Aceasta este culoarea Absolutului. De asemenea dacă se amestecă într-una singură toate culorile curcubeului, se obÅ£ine culoarea albă (lanÅ£ul creaÅ£iei ÅŸi al iubirii). Dacă se face acelaÅŸi lucru, schimbând însă culoarea violet (iubirea) cu culoarea maron (ura), se va obÅ£ine culoarea neagră (lanÅ£ul distrugerii).


Albert Ignatenko




Un comentariu:

  1. Conform teoriei M aveam atunci analizate 11 dimensiuni, acum insa privim universul ca un format Calabi Yau, s-a stabilt ca vorbim de 13 dimensiuni, sau lumi, cum le numesti tu.
    Pamantul nu este batalia omului, ci stationarea energiilor care s-au frant de Core si care lupta ptr. autonomie, cazul Luciferic e cel mai bine cunoscut.
    Dar dincolo de asta nu e singura planeta de tanzitie. Se intuieste ca in sistemul nostru solar sunt peste 300 si ceva de sfere ca si pamantul.
    Coborarea lui Iisus in Lumea de Jos, sau Shambhala e una din supozitiile cum ca in razboiul ptr sfere, lemurienii au fost primii care s-au dezis.
    Nu stiu daca atlantii au reptat greseala lor, dar un lucru e cert, platim inca erorile celor mai evoluati decat noi.
    Te cuprind si ma bucurca ca ai dat drumu la informatia asta.
    Ganduri de iuabire de departe,
    Namaste

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.