Pasi spre desavarsirea sufletului





Spre deosebire de energiile planetelor personale care sunt accesibile tuturor si pe care toţi le experimentam de-a lungul vieţii in diferite ipostaze, energiile planetelor transpersonale (Uranus,Neptun, Pluton), sunt foarte greu accesibile. Acestea sunt atat de departe de noi, incat lumina, culoarea şi razele lor se percep extrem de greu si pentru a constientiza vibratiile lor energetice, trebuie desavarsita trecerea prin intermediul octavelor inferioare... adica... saltul in constiinta.

Este un proces dificil, deloc usor, iar primul pas va fi echilibrul celor 5 elemente (Soare- eter, Luna – apa, Venus- pamant, Mercur - aer , Marte – foc) , care va aduce din punct de vedere evolutiv, primele octave superioare ale energiilor yin(Luna) si yang(Soare) respectiv Saturn si Jupiter. Astfel la nivel superior va apare o evoluÅ£ie pe verticală, o cultivare pana la maxim a energiei lunare, respectiv solare.

Insă, orice octavă necesită o nouă interferenta in conformitate cu legea lui 3, din care rezultă Uranus, iar acesta generează la nivel superior energia feminina superioara Neptun ÅŸi energia masculină superioară, Pluton. Astfel totul se oglindeÅŸte ÅŸi “tot ceea ce este sus e ÅŸi jos, iar tot ce este jos este ÅŸi sus”, după cum spunea Hermes Trismegistus.

Cand există un echilibru intre cele 5 planete de bază ( Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) in om se naÅŸte speranÅ£a si conÅŸtientizează ca se poate ÅŸi mai bine. Toate aceste prime energii planetare sunt naturale ÅŸi este uÅŸor a fi  conÅŸtientizate ÅŸi manifestate, iar cand lucrul acesta reuseste, va apare speranÅ£a, optimismul (Jupiter) ÅŸi omul va conÅŸtientiza ca există cu adevarat evoluÅ£ie …

Cati dintre noi nu am avut parte de acest proces? Ia ganditi-va… Dumnezeu raspunde ÅŸi  da (Jupiter), pentru ca efortul se rasplatateste intotdeauna. Apoi in acest proces al  speranÅ£ei, bogăţiei si expansiunii va apare forÅ£a polar opusa data de aceasta evolutie naturala si fireasca, Saturn, care simbolizează contracÅ£ia, deznădejdea, incercarea, pesimismul.

Saturn este necesar, caci dupa ce Dumnezeu da omului il ÅŸi incearcă… sa vada daca merita ce a primit ÅŸi abia dupa ce va trece acest test, va ramane cu darul. Totul depinde de efortul fiecaruia ...

Apoi va urma etapa uraniana, acea etapa in evoluÅ£ia omului in care, dupa ce ai primit graÅ£ia prin Jupiter, apoi ai dobandit inÅ£elepciunea lui Saturn, urmează să daruiesti si celorlalti roadele muncii tale, devenind un releu prin care se manifestă voinÅ£a divină. La acest nivel Uranus ne va face să percepem majoritatea experienÅ£elor prin prisma minÅ£ii, a energiilor mentale ÅŸi inspiraÅ£iilor avute.  

Evident testul urmator va cere sa renunÅ£i la cunoaÅŸtere, caci aÅŸa cum spune tradiÅ£ia taoistă “Doar atunci ÅŸtim ceva cu adevarat cand nu ÅŸtim nimic”, si va fi posibil doar vei renunta la cunoastere in favoarea trairilor ÅŸi idealului spiritual. Etapa neptuniana ne va revela puterea iertării ÅŸi a compasiunii, a iubirii necondiÅ£ionate.  

Atunci cand vom fi conÅŸtienÅ£i de idealul nostru spiritual, ni s-a revelat misiunea spirituală a acestei vieÅ£i ÅŸi va urma o etapa superioară susÅ£inută de ceea ce spunea Iisus “ PuteÅ£i fi asemeni mie “. Dizolvarea morÅ£ii si a nasterii apare atunci cand vointa noastră se contopeste cu voinÅ£a divina. Nu intamplător Pluton este zeul morÅ£ii, Hades, cel care veghează achitării datoriilor lumeÅŸti în corespondenÅ£a cu judecata de apoi, pentru că numai la acest nivel avem dreptul de a judeca, fiincă judecata noastră este de fapt judecata divină, fiincă eul propriu a fost dizolvat în faÅ£a voinÅ£ei divine.

Stapanind moartea ne sustragem ciclului reincarnarilor, insa in armonie cu voia divina putem reveni pentru a-i ajuta si pe altii sa evolueze, putem sa revenim la Soare sa ne naÅŸtem din nou, evident pe un alt nivel. Pluton este simbolul ocult al “magicianului”, cel care dezvaluie adevarata realitate a existenÅ£ei sau jocului divin. El este responsabil de procesele tainice ale transmutării ÅŸi sublimării sau alchimizării interioare din natura terestra sau umana. Pluton este energia motor a evoluÅ£iei, adică “ nimic nu moare, totul se transformă “.



2 comentarii:

  1. la obiect ca de obicei şi întâmplător o mică piesă dintr-un puzzle care chiar îmi trebuia pentru cărticica pe care încerc să o scriu.
    mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. am reusit oarecum sa am aceasta obiectivitate cu ani intregi de experiente si nu toate foarte placute...
    din tot sufletul iti doresc sa reusesti in planurile tale... Creatia este un proces extrem de greu dar cum semintele ei au gasit in tine un pamant fertil , vei reusi cu siguranta. Anul viitor este pentru tine chiar foarte benefic in acest sens. Iti tin pumnii si astept un autograf ...
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.