Amprenta planetelor asupra evolutiei spirituale



Chakrele au drept scop transformarea energiilor ce intra in individ pentru ca ele sa fie asimilate de catre acesta in functie de nivelul sau de constiinta. Este necesar sa fii la un inalt nivel de constiinta pentru ca toate aceste chakre sa fie in totalitate deschise, permitand patrunderea in totalitate a acestor energii. Cu cat nivelul de constiinta creste, cu atat mai mult chakrele se deschid. Pentru a le deschide trebuie inainte de toate sa lucram cu noi insine, pe cele sapte planuri ale constiintei.

Deschiderea chakrelor este o chestiune de timp si folosind cele mai puternice tehnici de lucru pe sine cunoscute astazi, ne va lua sase pana la douasprezece luni, pentru rezultate notabile.

Fiecare chakra corespunde unui nivel de constiinta. Daca individul nu este in largul sau cu sexualitatea (culpabilitate datorita tuturor tabuurilor existente, in ciuda pseudo-libertinajului), el va avea chakra-radacina blocata. Daca va avea teama de moarte (cazul a 99% din oameni), el va avea chakra sacrala blocata. Daca nu isi va exterioriza emotiile, fiind in acelasi timp constient de aceasta (cam 90% din oameni), el va avea chakra solara blocata, etc.
Omul trebuie sa lucreze pe fiecare plan de constiinta, fiecare sector de viata, pentru deblocarea chakrelor. Pentru a se eleva in planurile constiintei, el va trebui sa-si purifice mai intai primele trei chakre, incepand cu Muladhara chakra; daca nu, el va fi victima iluziilor.  

Uranus, Neptun si Pluton actioneaza diferit asupra chakrelor in functie de evolutia individului. Un individ putin evoluat utilizeaza Pluton numai la nivelul sexualitatii, al chakrei sacrale, in timp ce un discipol utilizeaza Pluton la nivelul chakrei coronale pentru putere si creativitate spirituala.

O fiinta umana cu evolutie medie, utilizeaza in special chakrele radacina (instinctele), solara (emotiile) si cardiaca (limitand-o insa la sentimente egoiste). Un aspirant ( evolutie peste medie) utilizeaza in principal chakrele radacina (instincte), cardiaca (pentru a exprima sentimente mai elevate dacat tipul precedent) si a laringelui (mental, comunicatie).
Discipolul, fiinta evoluata, utilizeaza in principal chakrele cardiaca (iubire christica), a laringelui (mental superior, clarauditie) si cele ale capului (spiritualitate).

Astrograma natala va indica chakrele cele mai fragile. Aceasta se datoreaza precedentelor incarnari. Un suflet, inainte de reincarnare, isi alege viitoarea sa familie, pentru a trai anumite experiente; daca acest suflet reproduce de mai multe vieti o schema ce-l va conduce la o anumita boala, el se incarneaza intr-o familie in care mama (sau tatal) prezinta o aceeasi schema: "Cine se aseamana se aduna!". Odata incarnat, va fi un individ care va reproduce o schema de familie si care va duce, in mod obligatoriu, la aceeasi boala ca si a parintelui sau; medicii vorbesc de ereditate, in timp ce, de fapt, este vorba despre o reproducere a unei scheme karmice identice.

Cand o chakra se "roteste" prea rapid (ceea ce corespunde in astrograma natala unui aspect de cuadratura, inconjunctie, de opozitie sau unele conjunctii ce implica planeta Jupiter), exista o hiperfuntie a planului de constiinta respectiv, deci exces, dispersie si dezechilibru (ceea ce poate conduce la o boala legata de organele corespunzatoare chakrei respective). Cand o chakra se "roteste" prea lent (ceea ce corespunde in astrograma natala unui aspect de cuadratura, inconjunctie, de opozitie sau unele conjunctii ce implica planeta Saturn), exista o hipofunctie a planului de constiinta respectiv, deci constrangere, retragere, repliere si dezechilibru (ce poate conduce la o boala a organelor legate de chakra respectiva).

Pentru a intelege mai bine functionarea chakrelor, este interesant a se urmari tranzitele lui Jupiter si Saturn (primul accelereaza in timp ce cel de-al doilea incetineste). Pluton are tendinta de a transforma fundamental, satisfacand planul de constiinta respectiv (si chakra respectiva). Uranus aduce socuri electrice ce pot sa deschida porti (sau o chakra), iar individul va trebui sa fie in stare sa stapaneasca aceste noi valori ( nu intotdeauna usor).
Neptun actioneaza asemanator lui Jupiter (crestere sau deschidere), dar mai subtil, putand duce insa la o lipsa de discernamant, la iluzie.  Pentru a-l stapani mai bine pe Neptun, interiorizarea este indispensabila (intuitia, viziunea creatoare si meditatia), in scopul perfectionarii de sine.






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.