Semnele trecerii in Era Varsatorului



O accentuata schimbare a climei care este pusa eronat pe seama poluarii
Fenomene climatice si meteorologice incep sa se intample acolo unde nimeni nu se asteapta. Sunt depasite recorduri istorice, iar diferentele climatice de la o perioada scurta de timp la alta sunt din ce in ce mai prezente. Schimbarile sunt cauzate in principal de schimbarile grilei si a polilor magnetici ai pamantului.
Multi cercetatori considera ca perioadele de glaciatiune sunt dictate de miscarea de precesie, iar disparitia dinozaurilor (si multe alte extinctii majore) e pusa, de catre unii pe seama trecerii de la o era astronomica la alta.

Crearea unei noi paradigme stiintifico - culturale
Este unul din principalele semne care poate fi la indemana unei abordari rationale, prin intelect. Este un semn de “incredere” (cum ar spune carcotasii) care vine sa spuna ca ne indreptam spre alte orizonturi…
In foarte multe stiinte, mai ales in lumea stiintelor reale, in special in fizica incepe sa se vorbeasca despre o noua paradigma cultural-stiintifica, radical diferita celei anterioare, desi fondata pe si in continuarea vechii paradigme….

Una din principalele caracteristici ale acestei noi paradigme consta in faptul ca ea pune mare accent pe viata interioara, pe relatia care se stabileste intre individ si exterior. Omul este considerat un co-creator al realitatii inconjuratoare. Fata de vechea paradigma ce avea la baza imaginea antica a indestructibilitatii atomului si legile fizice emise de Newton si ecuatiile matematice ale lui Laplace, care validau realitatea exterioara ca o realitate data, de neschimbat ce poate fi exprimata printr-o ecuatie matematica (ce explica intreg universul), noua paradigma vine si afirma ca ceea ce este exterior omului este un rezultat al realitatii lui interioare. Noua paradigma
- incearca sa ne spuna ca prin gandurile, starile, emotiile noastre suntem responsabili fata de cum “merge” lumea fiindca ele sunt generatoare de realitate;
- afirma ca omul este creatorul propriei vieti, un co-creator al realitatii;
- valideaza foarte multe informatii mostenite din vremuri foarte indepartate pe filiera spirituala in diferite culturi.

O accelerata devalorizare a informatiei scrise in avantajul informatiei transmisa prin imagini. Noua arta
Imaginea este cu mult mai puternica decat scrisul si transmite mult mai multa informatie. Ea se adreseaza pe mai multe niveluri si acceseaza mai multe niveluri din fiinta umana, in timp ce informatia scrisa se adreseaza in special intelectului.

Devalorizarea timpului…
Foarte multa lume se plange sau constata faptul ca timpul “parca” curge mai repede. Problema este dificil de abordat din cauza faptului ca noi, traind prinsi in aceasta experienta comuna numita “a fi pe pamant”, nu putem sa avem o viziune exterioara asupra valorii numita timp.
Ceasornicile noastre arata tot 24 de ore, dar nu putem fi constienti daca timpul curge mai repede sau mai lent decat acum 50 de ani. Experienta multora vine sa afirme din ce in ce mai des ca timpul se scurge mai repede. Ca experienta senzoriala colectiva este aproape imposibil sa spunem daca e adevarata sau nu aceasta perceptie, iar blocajul se datoreaza in special faptului ca o experienta la care suntem toti partasi devine o regula generalizata, un adevar pentru toata lumea.

Lumea sprituala aminteste in mod frecvent ca timpul nu este o realitate, ci o iluzie, iar “curgerea” lui este perceputa in functie nivelul constiintei fiecaruia dintre noi. Fizica ultimilor 50 de ani, afirma si ea ca timpul este o realitate relativa, dictata de anumiti factori care se pot modifica oricand…
Timpul subiectiv a devenit o realitate acceptata unanim, dupa cum fizica cuantica (si nu numai) a venit sa demonstreze ca realitatea exterioara este un efect al celei interioare, o vibratie a constiintei. La fel si timpul este tot un rezultat al constiintei noastre…
Timpul este o “realitate” pe care o traim diferit, de la individ la individ in functie de particularitatile fiecaruia (stare, varsta, dispozitie). Suma tuturor acestor “timpuri subiective” ofera perceptia generala asupra timpului.

Accelerarea transmiterii informatiilor
Viteza de comunicare tinde spre instant, imediat . Legat de aceasta graba a timpului se poate observa o crestere accelerata a vitezei in care informatia este comunicata. Totul la acest nivel curge mai repde. Se comunica intr-un ritm accelerat cum nu s-a intamplat niciodata in istoria cuprinsa in manualele scolare…
Odata cu accelerarea vitezei de comunicare creste si ritmul intalnirilor dintre oameni, fie ca ei se intalnesc fizic, fie cu ajutorul tehnologiei :telefon, internet etc
Oricum cu ajutorul tehnologiei s-a cladit ceea ce surse spirituale afirma ca se poate realiza printr-o constiinta spirituala foarte inalta. Iar drumul nostru prin aceasta dinamica accelerata a schimbarilor pe care le ”sufera” planeta si umanitatea se pare ca se indreapta spre cunoasterea posibilitatilor umane atat de sugestiv sugerat de arhetipul “Varsatorului” de cunoastere.

Raspandirea alternativei naturiste sau vegetariene
Inca un semn al trecerii de la epoca Pestilor la cea a Varsatorului de la epoca de fier la era de aur, este sugerat de cresterea numarului vegetarienilor.
Era de Aur amintita de Ovidiu, poetul latin, facand referiri la Pitagora, era prin excelenta o varsta in care oamenii se hraneau cu ceea ce le oferea pamantul si traiau in armonie cu animalele. Dupa cum spune poetul: ” Pamântul însusi, slobod si neatins de grebla sau de vreun fier de plug, producea totul de la sine. Iar oamenii, multumiti cu hrana ce se facea fara osteneala cuiva, culegeau fructe de arbuzier si fragi de munte si coarne si mure agatate de tufisurile maracinoase si ghinde care cadeau din rotatul arbore a lui Jupiter”.

Procesul de individualizare
In foarte putine cuvinte procesul de individualizare este acel proces care face ca distributia puterii in cadrul societatii sa evolueze da la sistemul piramidal bazat pe caste la un sistem in care puterea se raspandeste catre toti din sistem - in functie de posibilitatea fiecaruia de a prelua puterea.
Daca sistemul piramidal se exprima prin institutii puternice “milenare” sau “seculare”, procesul de individualizare are ca finalitate transformarea individului in suma “institutiilor” care ii decid viata.

Distributia puterii catre cat mai multi indivizi este posibila spre final de ciclu si vorbeste clar despre un proces de individualizare. In aceste momente el este cadrul si regula desfasurarii evenimentelor pe planeta iar ritmul lui este extrem de dinamic.
Si cum ciclul se afla pe sfarsit si ca un semn al totalei dezordini a vremurilor, puterea a coborat si spre "paria". Este un semn clar ca scara valorilor este total inversata si ca toti din sistem, chiar si cei care erau cei mai de jos la inceputurile sistemului piramidal, au acces la toate privilegiile pe care le poate oferi societatea.

Potopul cu apa. Potopul cu foc. Centura fotonica
Problematica “centurii fotonice” este foarte viu dezbatuta  la momentul actual si este o sintagma ce vorbeste despre o realitate astronomica certificata si observata inca din 1961. Ea a fost denumita initial Nebuloasa Aurie  si despre ea au fost scrise multe studii.   Multe dintre acestea  sunt subiective si apeleaza la un limbaj oculto-esoteric care deseori poate crea confuzie, altele au  o tenta catastrofica care in loc sa clarifice, mai degraba creeaza haos.
In Apocalipsa lui Ioan sunt doua citate  care sunt elocvente pentru ceea ce va insemna trecerea intr-o noua lume, intr-un nou pamant. De fiecare data la trecerea de la Un Ciclu Polar la altul, in eternul timp al genezei, apar un "cer" nou si un "pamant" nou.
"21.1. Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era."
"22.1 Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul care iesea din scaunul de domnie a lui Dumnezeu si al Mielului."

Trecerea care ne asteapta va fi o trecere in lumina, unde dualismul zi/ noapte, bine/rau , spirit/materie va disparea. Lumina continua poate fi sugerata de sintagma "Potopul cu foc", poate fi o consecinta a trecerii printr-o zona luminoasa a universului. Dar cu siguranta acea zona luminoasa numita centura fotonica nu poate fi decat o cauza externa pentru declansarea si existenta luminii profund spirituale amintite in Apocalipsa, cartea transformarilor si nu a cataclismelor.






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.